franssons
Franssons maskinbearbetning AB arbetar med legotillverkning för verkstadsindustrin. Vi är ett högteknologiskt företag som specialiserat oss på skärande bearbetning av komplicerade maskinkomponenter. Vi är stolta över att idag ha en modern maskinpark som ständigt förnyas och växer. Idag klarar vi de mest avancerade arbeten inom skärande arbeten. Under 2010 flyttade vi till helt nya lokaler i Smedby utanför Kalmar. Sedan 2012 ägs vi av Norden Machinery, Kalmar och är en del av koncernen Coesia med huvudsäte i Bologna, Italien.

Franssons maskinbearbetning AB är en högteknologisk partner inom området skärande bearbetning. EN AV VÅRA STYRKOR ÄR ATT VI ARBETAR NÄRA MED VÅRA KUNDER UNDER HELA UTVECKLINGSARBETET Sedan starten 1978 har verksamheten utvecklats till att arbeta inom ett brett spektrum inom skärande bearbetning med fokus på komplicerande maskinkomponenter. En av våra styrkor är att vi arbetar nära med våra kunder under hela utvecklingsarbetet av en prototyp. Detta ger förutsättningar för maximalt utvecklade lösningar med mervärde i konstruktion och slutproduktion. Några av våra kunder är, Norden Machinery, Swedish Match och Ecolean. Allt ifrån avancerade prototyper till reservdelar för komplexa maskiner är vår specialitet.

1978 började resan i Jan-Olof Franssons garage hemma i villan, vilket snabbt blev för trångt, kunders förtroende och en vilja att utvecklas skapade förutsättningar för investeringar och allt större lokaler. Idag förfogar vi över en 2000m2 stor och modern verkstadslokal som invigdes 2010. Den innehåller den senaste CNC-tekniken.
32 anställda inom företaget. Vi söker ständigt duktiga Ingenjörer och Maskinoperatörer som vill utvecklas med oss. Kontakta oss gärna om du tror att du skulle passa in i vår organisation och ta del av många spännande och intressanta projekt.
Copyright & Copy; Franssons Maskinbearbetning 2018